Botanica | Kraukšķīgo Briseles Kāpostu Salāti
460
post-template-default,single,single-post,postid-460,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kraukšķīgo Briseles Kāpostu Salāti

Kraukšķīgo Briseles Kāpostu Salāti

Šī recepte tapa pēc brauciena uz Budapeštu. Pirmajā vakarā kopā ar vīru palikām Kempinskī viesnīcā. Saguruši un nekur tālu nevēloties iet pēc piedzīvojumiem, nolēmām ieiet Japāņu restorānā “Nobu”. Tā bija uzvara man. Veselu mēnesi nespēju noķert iedvesmu, bet pēc veseliem diviem gājieniem uz restorānu un, nogaršojot vairāk kā 10 veģetāros/vegānos ēdienus, es ķēru iedvesmu no jauna. Viens no ēdieniem bija fritēti briseles kāposti. Šī tehnika man tik ļoti iepatikās, ka izlēmu atkārtot un izmēģināt pagatavot ko līdzīgu, tikai sātumam pievienoju klāt stikla nūdeles un mērci izvēlējos padarīt nedaudz “krēmīgāku”, balzāmetiķa vietā pielietojos miso pastas mērci. Šie kraukšķīgo briseles kāpostu salāti ir viegli pagatavojami un ir interesanti. Ieteiktu izmēģināt šos kādā vakarā, kopā ar labu Sakē vai “Asahi”.

Pagatavošanai Jums būs nepieciešams (2 porcijām):

  • Briseles kāposti (150-200g);
  • 1/2 paciņas stikla nūdeļu;
  • 1/2 vidēji liela baklažāna;
  • Gī sviests;
  • Olīveļļa;
  • Saujiņa ciedru rieksti.

Mērce:

  • 1 ēdamkarote Miso pasta;
  • 1 tējkarote Nama Shoyu vai arī organiskā soja;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • 1 ēdamkarote rīsu miltu;

Pagatavošana:

1. Sadalīt briseles kāpostu galviņas lapiņās. Sakarsēt pannu. Pievienot gī sviestu un viegli apcept kāpostu lapas uz lielas uguns (aptuveni 1 minūti, intensīvi apmaisot). Ielikt iepriekš sasildītā krāsnī cept līdz lapas kļūst zeltaini-zaļas un kraukšķīgas (aptuveni 5-7 minūtes uz 200 grādiem).

2. Sagriezt baklažānus plānās daiviņās. Sasmērēt no abām pusēm ar olīveļļu  un ielikt krāsnī cepties uz 10 minūtēm, 180 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni, un viegli kraukšķīgi.

3. Sakarsēt pannu. Pievienot gī sviestu. 1/3 ūdens un medu. Uz lēnas uguns maisīt līdz medus izkūst. Pievienot miltus un turpināt maisīt. Viegli atdzesēt, pievienot 1 ēdamkaroti miso pastas un 1 tējkaroti sojas un apmaisīt, tā lai miso pasta izšķīstu.

4. Uzlikt 0,5 litu ūdeni vārīties. Ieliet bļodā verdošo ūdeni un pievienot nūdeles. Turēt karstā ūdenī 3-4 minūtes līdz nūdeles kļūst mīkstas.

5. Izvēlētās bļodās izkārtot ēdienu: mērce, tad nūdeles un baklažāni, briseles kāposti un izdekorēt ar ciedru riekstiem.

6.Gatavs!

No Comments

Post A Comment