Botanica | Vegānie Ķirbja-Hurmas Mafini //Веганские Тыквенные Маффины
410
post-template-default,single,single-post,postid-410,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vegānie Ķirbja-Hurmas Mafini //Веганские Тыквенные Маффины

Vegānie Ķirbja-Hurmas Mafini //Веганские Тыквенные Маффины

Garšīgi. Gaisīgi un ļoti maigi pēc tekstūras. Ja Jūs esat dzirdējuši mītu par to, ka mafini bez olas un parastā piena ir kaut kas negaršīgs, tad es esmu gatava tūlīt pat to lauzt ar šo recepti! Bija vēls vakars un mana brāļa sieva man palūdza uztaisīt 50 mafinus par godu viņas vārda dienai. 25 sāļos un 25 saldos. Tākā es vairāk
specializējos uz svaigēšanas desertu pagatavošanu, tad man vajadzēja pārskatīt vecās pavārgrāmatas un atsvaidzināt atmiņu par to, kā vispār taisa kēksa mīklu. Sāļos, taisīju pēc klasikas, izmantojot olu un parasto pienu, jo Agnese minēja, ka viņas kolēģiem labāk garšo sāļie kārumi par saldajiem, tāpēc izlēmu — ja eksperimentēt, tad eksperimentēšu uz saldajiem, tāpat visi ēdīs vairāk sāļos. Man bija bail, bet es nolēmu, ka nešķiršos no saviem paradumiem radīt kaut ko interesantu pēc garšas, lai arī zināju, ka būšu nogurusi atbraucot no darba tikai ap 9iem. Pusnaktī pabeidzu gatavošanu. Atliku kēksiņu sev uz šķīvja un nolēmu, ka pagaršošu to no rīta. Rīts pienāca. Es nokodos. Aizvēru acis. Ir! Ideāla garša. Es neesmu perfekcioniste, bet es gatavoju tā, lai iedvesmotu savu dvēseles biedru un mīlestību ar savu ēdienu un, lai dalītos ar Jums, maniem lasītājiem. Dalītos ar mazu daļiņu savas mīlestības un garšām, kuras es radīju domājot par cilvēkiem, kurus mīlu.

P.S. Visiem garšoja labāk saldie mafini — uzvara!

Sastāvdaļas (12 vidēja izmēra mafini):

  • 250g miltu;
  • 2 tējkarotes cepampulvera;
  • 300 g ķirbis;
  • 1 hurma;
  • auksta spieduma kokoa (kakao) (organiskais kakao, bet var arī parasto);
  • 1 glāze kokosrieksta piena;
  • 1 ēdamkarote lukumas (ja ir pieejama);
  • medus vai nerafinēts kokosriekstu cukurs, pēc garšas (es liku organisko agaves sīrupu 3 ēdamkarotes);
  • 2 ēdamkarotes kokoriekstu eļļas;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;

Glazūra:

No Comments

Post A Comment